Frogn bibliotek

   
Apollo
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
 • Apollo
Språk
 • Språk: Norsk (Bokmål)
Emne
År
 • 2018
Noter
 • Alt henger sammen med alt, som f.eks. at det er en sammenheng mellom en månerakett og et modelltog. Dette er historien om bestefaren til Georg som også heter Georg, og hvordan bestefar bisto sine eksentriske oppfinneronkler. Og hva som videre skjedde da de viklet seg inn i romfartsalderen og månerakettene på 60-tallet. Les bestefar Georgs historie om alt dette, og om hvordan det helt til slutt blir stående et lite rødt lokomotiv på månen. Det er en usannsynlig sannsynlig fortelling om geniale oppfinnelser, modelltog, romraketter, skumle spioner, amerikanske presidenter og hjelpsomme kongelige. Og om en smart og modig 11-åring. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
 • 978-82-05-51089-0
Tilgjengelige
 • 3/4
Venteliste
 • 0 (0)
*000   pam     1
*001132701
*008           j     10nob 2
*015 $a0525724$bBIBBI
*019 $abu,u$bl$dR$etd
*020 $a978-82-05-51089-0$bib.$cNkr 249.00
*100 0$aIngvaldsen, Bjørn$d1962-$jn.
*24510$aApollo$cBjørn Ingvaldsen
*260 $aOslo$bGyldendal$c2018
*300 $a223 s.
*520 $aAlt henger sammen med alt, som f.eks. at det er en sammenheng mellom en månerakett og et modelltog. Dette er historien om bestefaren til Georg som også heter Georg, og hvordan bestefar bisto sine eksentriske oppfinneronkler. Og hva som videre skjedde da de viklet seg inn i romfartsalderen og månerakettene på 60-tallet. Les bestefar Georgs historie om alt dette, og om hvordan det helt til slutt blir stående et lite rødt lokomotiv på månen. Det er en usannsynlig sannsynlig fortelling om geniale oppfinnelser, modelltog, romraketter, skumle spioner, amerikanske presidenter og hjelpsomme kongelige. Og om en smart og modig 11-åring. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.
*521 $aGod, leselig skrift
*521 $aAlder: 9-13 år
*532 $aKulturfond
*610 2$aApollo-programmet$1629.454$2BS$9nor
*950 0$aModelltog$zModelljernbaner$9nor
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening

En vill historie om modelltog og romraketter. Har du tenkt på at alt henger sammen med alt? Ta en titt på en månerakett en gang og funder over hva den har med et modelltog å gjøre. For det er en sammenheng. Georg har en bestefar som også heter Georg. En nesten vanlig bestefar. Men bare nesten. Historiene han forteller, er så utrolige at de må være sanne. Men ingen får høre dem. De er nemlig superhemmelige. Bestefar Georg vokste opp i en stor og fargerik familie. Og de mest fargerike var to onkler som var fullstendig oppslukt av modelltog. Fordi onklene var døve, måtte Georg tolke for dem. De samme onklene fant opp et styringssystem for modelltog, et supersmart system som også kunne styre romraketter. Og da de viktige oppfinnerpapirene ble stjålet, ble vesle Georg viklet inn i storpolitikken og i de villeste situasjoner - som å møte en amerikansk president, gjøre innbrudd i en ambassade under bryllupet til selveste kronprinsesse Sonja og kronprins Harald, bli forfulgt av en hissig spion, og gå i dekning sammen med den lett energiske storfamilien slik at onklene kan hjelpe Nasa med Apolloferden. Les bestefar Georgs historie om alt dette, og om hvordan det helt til slutt blir stående et lite rødt lokomotiv på månen. Apollo er en helt usannsynlig sannsynlig fortelling om geniale oppfinnelser, modelltog, romraketter, skumle spioner, amerikanske presidenter og hjelpsomme kongelige. Og om en smart og modig 11-åring. Jeg sluker den utrolige historien rått. Jeg vet jo, og det vil enhver 12-åring som leser denne boken også vite, at dette er oppspinn. Men for et fascinerende oppspinn! Og det kunne jo nesten ha hendt?Anne Cathrine Straume, nrk.no Vinner av Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt 2018. Litteraturprisen.

Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerSamlingHylle
Ex1Tilgjengelig Frogn Barn BARNEBØKER Ing
Ex2Tilgjengelig Frogn Barn BARNEBØKER Ing
Ex3Utlånt06.04.2019Frogn Barn BARNEBØKER Ing
Ex4Tilgjengelig Frogn Barn BARNEBØKER Ing